„Înfiinţarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri este o manifestare puternică a determinării noastre de a depăşi barierele şi de a crea un mediu de afaceri care să promoveze egalitatea de gen,” a afirmat Andreea Negru, preşedinta PEFA, în avanpremiera Conferinţei „PEFA: Egalitatea de gen. Agenda 2030”, care va avea loc luni la Guvern.

Preşedinta organizaţiei menţionează că pentru a atinge acest obiectiv, este necesar un efort colectiv, un parteneriat cu autorităţile statului şi un angajament continuu, asumat, de a acţiona ca agenţi ai schimbării şi de a construi un viitor în care femeile şi bărbaţii să aibă şanse egale de succes.

La rândul său, prim -vicepreşedintele PEFA, Lorena Stoian, consideră că „trebuie să folosim această oportunitate pentru a lucra împreună, pentru a consolida parteneriate şi pentru a transforma egalitatea de gen în realitate, colaborând cu organizaţii similare din Uniunea Europeană pentru a deveni un catalizator puternic pentru schimbare si progres”.

Roxana Mînzatu, Secretar de Stat în cadrul Departamentului pentru Evaluare Intergată şi Monitorizarea Programelor Finanţate din Fonduri Publice şi Europene, a declarat:”Guvernul României găzduieşte acest eveniment pe tema contribuţiei femeilor antreprenor la dezvoltarea economiei dar şi la sănătatea socială a ţării tocmai pentru a încuraja româncele să se implice mai mult şi să aibă încredere că implicarea lor va genera un impact pozitiv. Urez mult succes noului Patronat European al Femeilor de Afaceri PEFA căruia îi vom fi partener deschis pentru a genera un climat cât mai prietenos pentru femeile care fac afaceri în România”.

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR precizează: „Felicit iniţiativa colegelor noastre de a crea un patronat de femei de afaceri cu anvergură europeană, consider că au în faţă o muncă extrem de dificilă de construcţie şi efort susţinut pentru coagularea mişcării patronale a femeilor antreprenor şi sunt convins că vor deveni în cel mai scurt timp cea mai importantă voce a femeilor antreprenor din România!”

Conferinţa < PEFA: Egalitatea de gen. Agenda 2030 > aduce în discuţie teme de interes general, promovând tratamentul egal şi just pentru femei şi barbati în toate aspectele vieţii, inclusiv în ceea ce priveşte accesul la educaţie, locuri de muncă, salarizare şi implicare în viaţa politică şi în societate. Evenimentul este găzduit de Departamentul pentru Evaluare Intergată şi Monitorizarea Programelor Finanţate din Fonduri Publice şi Europene, din cadrul Guvernului României.

sursă: bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *