Prin lansarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri – PEFA avem ocazia, pe deplin, să schimbăm peisajul economic, să promovăm o cultură a incluziunii în mediul de afaceri, dar şi în societate, pentru că egalitatea de gen nu este un moft, ci o realitate, a declarat, luni, la o dezbatere de specialitate, Andreea Negru, preşedinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri (PEFA).

“PEFA este o organizaţie care va acţiona, zicem noi, drept un agent al schimbării într-un moment deosebit de important în care ne angajăm să conlucrăm, să sprijinim şi să promovăm egalitatea de gen. Egalitatea de gen nu este un moft, ci este o realitate. Patronatul European al Femeilor de Afaceri se axează în primul rând pe schimbul de idei, de experienţe şi de bune practici între organizaţii similare la nivelul Uniunii Europene. Avem ocazia pe deplin să schimbăm peisajul economic, să promovăm o cultură a incluziunii în mediul de afaceri, dar şi în societate. Ce ne propunem să facem noi? Ei bine, vom lucra împreună cu dumneavoastră, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai mediului de afaceri, ai organizaţiilor non-guvernamentale, reprezentanţi ai presei şi cu toate părţile interesate pentru a crea un mediu de afaceri propice pentru a promova egalitatea de gen, rolul şi importanţa femeii în societate. Împreună pentru o societate modernă, dezvoltăm parteneriate cu organizaţii similare din state-membre ale Uniunii Europene”, a spus Negru, potrivit Agerpres.

Reprezentanta PEFA a punctat o serie de activităţi aflate pe agenda organizaţiei în perioada următoare.

“Vom demara pe 21 martie la Banca Naţională a României, într-un parteneriat cu Banca Naţională şi cu Academia de Studii Economice, prima dezbatere a tendinţelor economice 2024. Practic, ne dorim să facem împreună o radiografie a principalelor sectoare din economie. Vorbim despre macroeconomie, energie şi business, mediul antreprenorial. Împreună cu profesionişti din aceste domenii şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi guvernamentali, ne dorim să facem o radiografie a economiei româneşti, să schiţăm tendinţele, dar şi aşteptările mediului de afaceri pentru acest an. Un alt proiect îl reprezintă dezbaterea “România viitorului. Dezvoltare sustenabilă între trend şi necesitate”. Această dezbatere va avea loc pe 22 mai, la Academia de Studii Economice şi reprezintă un parteneriat practic cu mediul de business, între mediul de business şi mediul academic. Cu această ocazie, vom lansa împreună cu mediul academic prima carte din colecţia “PEFA de business”. Este vorba despre “Strategic Thinking” – tehnici decizionale pentru succesul unui business în cinci paşi”, a transmis preşedinta PEFA.

Reprezentanţi ai autorităţilor şi ai mediului de afaceri participă, luni, la dezbaterea cu tema “Egalitatea de gen. Agenda 2030”, în marja evenimentului fiind lansat Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA).

Organizaţia este membră a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), singura organizaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri.

sursă: financialintelligence.ro