Piaţa de asigurări a crescut cu peste 10% în 2023, iar volumul de prime brute subscrise a depăşit 18 miliarde de lei, a afirmat, joi, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu, la conferinţa “Tendinţe Economice 2024”, organizată de Patronatul European al Femeilor de Afaceri.

“Pieţele pe care noi le reglementăm la ASF sunt stabile şi stabilitatea este cuvântul la care ţin cel mai mult în mandatul meu. Avem prime brute subscrise pe asigurări de peste 18 miliarde de lei, o creştere în two digits (de două cifre – n. r.) de peste 10%. Avem active cumulate pe pensii de aproape 132 de miliarde lei. Şi acolo avem o creştere de peste 30%. Piaţa de capital a atins o capitalizare bursieră de aproape 300 de miliarde de lei la sfârşitul anului trecut. Am reuşit să marcăm tranziţia de la piaţă de frontieră, la piaţă emergentă, cel puţin din perspectiva FTSE (FTSE Russell – n. r.). Perspectivele sunt bune din punctul meu de vedere”, a spus Petrescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, privind retrospectiv, “suntem în sintagma binecunoscută a siajului unor multiple crize care s-au reflectat în zona de business, în pieţele de capital, dar cu toate acestea, când privim la rece putem spune că au existat sisteme ce s-au dovedit reziliente”.

“Instituţiile financiare au rezistat, instituţiile naţionale româneşti au rezistat şi rezistă. Oamenii politici găsesc înţelepciunea să lege coaliţii care să permită un cadru stabil decizional”, a adăugat el.

sursă: financialintelligence.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *