O generație cu picioarele ON THE GROUND- Campanie antidrog, inițiată de Agenția Națională Antidrog , susținută de Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA – care vorbește despre emoții, nu despre droguri!

Să ții pasul cu trendurile, să fii multitasking, online și offline simultan, să placi , să iei note bune, să ieși în evidență , să fii popular. E o reală provocare să faci parte din generația ta! Cand toate acestea te copleșesc și simți ca te pierzi, când nu îți găsești motivația, când relația cu tine și cu cei din jur devine complicată, fii GROUND! Adică pur și simplu TU- fără stres și fără constrângeri.
Uneori e ușor de spus și greu de făcut, chiar și pentru un adult! Gestionarea emoțiilor este un aspect esențial în dezvoltarea armonioasă a tinerilor, fiind strâns legată de prevenția consumului de substanțe interzise. Adolescența este o perioadă marcată de schimbări emoționale intense, iar fără un sprijin adecvat, mulți tineri pot fi tentați să apeleze la substanțe dăunătoare pentru a face față presiunilor sau pentru a se integra în grupuri.
Educația emoțională și conștientizarea sunt fundamentale în prevenirea acestui fenomen.
Elevii trebuie învățați să își gestioneze stresul, anxietatea și furia într-un mod sănătos, să ceară ajutor atunci când se confruntă cu dificultăți.
Nevoia de conștientizare la nivelul elevilor nu este doar despre interzicerea unor practici, ci despre formarea unor abilități de viață care să îi ajute să ia decizii informate, să se protejeze și să construiască un viitor sănătos.În acest sens, Agentia Națională Antidrog -ANA a lansat campania ON THE GROUND, unde Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA este partener susținător al demersului de a fii cool în generația GROUND!
Președintele PEFA, Andreea Negru împreună cu prim-vicepreședinta Lorena Stoian au fost prezente la Colegiul Național Spiru Haret și la Liceul Teoretic Lucian Blaga, într-un exercițiu de gestionare a emoțiilor și de identificare a alternativelor sănătoase generatoare de energie și voie bună!
Felicitări echipei minunate de specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, condusă de doamna director Ramona Dabija și mulțumiri pentru parteneriatul cu PEFA!
Împreună suntem GROUND!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *